Ez egy rendhagyó bejegyzés az oldalon, mivel nem tartalmaz a kész torta sem csokoládét sem kávét viszont egy elég különleges torta ahhoz, hogy megosszam veletek.

A torta nem más, mint egy macaron torta, amiben van pár olyan érdekes alkotóelem mely nem annyira megszokott egy macaronban.

Jelen esetben a lila színt választottuk a megrendelővel, ami elmondása szerint az ünnepelt egyik kedvenc színe.

– Ok-ok legyen macaron torta, de mekkora?

– hát olyan 15-20 cm között jó lenne.

-rendben, ízben miben gondolkozhatunk?

-mind1 …

-uhh ez a legnehezebb. Főleg, ha már az összes eddigi ízt kóstolta a kedves megrendelő. Na sebaj majd kitalálok valami meglepőt.

És elkezdődött a tesztelés. A macaron mint tudjátok egy nagyon érzékeny sütemény, túl is vagyok már több elrontott és a kukában landolt adagon. “Szerencsére azért ez egyre kevesebbszer fordul már elő.” Elkészült a massza, elő a nyomózsákot és rajzoljunk nagy köröket.

Jobban szeretek mostanában szilikon lappal dolgozni, mert szebb lesz a macaronok alja is plusz a formájukat is jobban megtartják. Ebben a méretben kicsit több száradási idő kellett, mielőtt a 150 fokos sütőbe helyezhettük volna. (óvatosan kézzel nézzük meg sütés előtt, hogy ragad-e még a tészta)

Macaron torta alap a sütőben.

Macaron torta alap a sütőben.

Miután megsült (15 perc) jön az idegőrlő várakozás, hogy fog lejönni a szilikonról, esetleg ketté törik?

Na jó… óvatosan leszedhető persze.

Az íz kérdésben egy olyan megoldást választottam, hogy 2 különböző ízű töltelékkel fogom megtölteni ezt a gyöngyszemet. A választásom a Vörösboros málnazselé és a Vaníliás citromkrém kombinációra esett. Ezt egymástól elkülönítve körkörösen a talpra nyomtam a zsákokból.

Macaron torta citromkrémmel és vörösboros málna zselével

Macaron torta citromkrémmel és vörösboros málna zselével

Ezután óvatosan rátettem a tetőt.

Jöhetett a díszítés, ami a citromkrémmel történt.

Macaron torta citromkrémmel díszítve

Macaron torta citromkrémmel díszítve

Macaron torta

Macaron torta

Ha szeretnél macaront készíteni, de nem mersz egyedül belekezdeni gyere el egy tanfolyamunkra. A részletek itt találhatók.