Többen tudják rólam, hogy hogyan viszonyulok a macaronhoz, amióta hallottam róla. Eljött az idő amikor egy nagy feladatot kaptam Balázstól. Közeledett Kata születésnapja, csak gondban voltunk, mert nem szereti a süteményeket, tortákat. Mi is legyen a neki szánt meglepetés? Eszünkbe jutott az ötletelés közben, hogy van egy olyan desszert aminek viszont nem tud ellenállni és ez a macaron. Ezután már ‘csak’ azt kellett kitalálni, hogy milyen extra formát öltsön magára eme nagyszerű remekmű. Kiderült, hogy Kata nagy kedvencei a pillangók is, innen már egyenes út látszott a pillangó macaronhoz. Balázs küldött pár fotót, hogy milyen típusokat kedvel Kata. Ebből választottuk ki a szerintünk megfelelőt.

Azért, hogy ne legyen túl egyszerű a dolog, barátom laktózérzékeny, ezért oda kellett figyelni arra is, hogy semmiféle laktóz tartalmú tejtermék ne kerülhessen a pillangóba és a töltelékébe.

Elkészítettem a macaron alap tésztát, melyet két féle színre színeztem. A kinyomtatott pillangókat megrajzoltam a macaron tésztával. Majd következett az 1 órás pihentetés. (sajnos a helység ahol készítem nem túl száraz, ezért kell a hosszú pihentetés). Sütés után a kihűlt macaron pillangókat csokoládés ganache krémmel töltöttem meg.

Szerencsére nagy sikere lett a meglepetés pillangónak.