Répatorta csokoládéval

Répatorta csokoládéval

Egy ideje terveztem, hogy répatortát készítek és félturbózóm csokoládéval. Körbejártam a témát a neten, mert az Angliában kapott receptemhez sok olyan összetevő is kell, ami a sima répatorta ízét elviszi túl összetett irányba.

Krisz talált egyet a femina.hu -n ami egy alap recept amit kiegészítettem kicsit.

A recept:

  • Liszt 0,3 kg
  • Sárgarépa 0,3 kg
  • Porcukor 0,25 kg
  • Olaj 0,15 l
  • Tojás 3 db
  • Vanília kivonat 1 kupak
  • Sütőpor 1 csomag
  • Citrom 1/2
  • Fahéj 1 csipet
  • Süthető csokoládé 0,08 kg

Elkészítés:

A tortaformát vajazzuk ki, szórjunk bele lisztet amit egyenletesen oszlassunk el benne.

A sütőt melegítsük fel 180 fokra.

A répát megtisztítás után reszeljük le és adjuk hozzá a citrom reszelt héját.

A cukrot a tojássárgájával és az olajjal és a vanília kivonattal keverjük össze.

Sárgája, Cukor, Olaj, Répa

A lisztet a sütőporral és a fahéjjal szitáljuk át.

Sütőpor lisztel

A tojásfehérjéket verjük fel habbá.

A cukros keverékhez adjuk hozzá a répát, majd a lisztet, ezután óvatosan keverjük bele a fehérje habot. (vigyázzunk ne törjük össze)

Belekeverjük a lisztes keveréket

mehet bele a féhérje hab

Tegyük a tortaformába a keveréket.

a süthető csoki is benne van

A tetejébe szurkáljuk bele a süthető csokoládét.

Csokis répatorta

A sütőben 35-45 perc alatt süssük aranybarnára. Ellenőrizzük egy tű vagy kés segítségével, hogy megsült-e. (ha nem ragad a késre beleszúrás után a  massza akkor megsült)

 

Ameddig sül a tortánk elkészíthetjük a mascarpone mázat a tetejére.

A máz:

  • Mascarpone 0,15 kg
  • Porcukor 0,15 kg
  • Vaj 0,07 kg
  • Vanília kivonat 1 kupak

Elkészítés:

A szoba hőmérsékletű vajat habosítsuk fel a mascarponéval majd szitáljuk bele a porcukrot és a vaníliát,  keverjük ameddig el nem olvad a cukor.

A megsült tortát helyezzük valami rácsra, hogy ne “izzadjon be” az alja.

Ha kihűlt a torta kenjük rá a krémet és a hűtőszekrényben hagyjuk 1-2 órát hűlni.

Bártan díszíthetjük a kedvünk szerint akár csokoládéval is.

Csokidísszel és a mascarpone mázzal

Jó étvágyat hozzá!!

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Submit a Comment