Piskóta

Az általam használt legkedveltebb piskóta recept:

Tojás 1db

Kristálycukor 0,03 kg

Liszt 0,03 kg

süthető csokoládé darabok 0,01kg

A lisztet és a csokoládét összekeverjük.

A tojásokat szétválasztjuk, A tojások sárgáját a cukor harmadával habosra keverjük.

A tojások fehérjét a maradék cukorral habosra keverjük.

A sárga részbe belekeverjük óvatosan a fehérjét és a lisztes részt.

Formába helyezzük és 160 – 175 Celsius -on megsütjük.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 hozzászólás

  1. avatar

    Ne vedd szőrszál-hasogatásnak, de 3 dg cukor, ugyanannyi liszt és 1 dg csokiból igencsak kicsi piskóta lesz!

  2. avatar

    Kedves Gondolkodo,

    Remélem érzed, hogy ez tojásonként értendő és a kívánt mennyiségű tojáshoz kell arányosítani 🙂

    üdv
    M

Trackbacks/Pingbacks

  1. A gitár torta | Csoki és Kávé - [...] összekészítettem és neki is láttam a torta lapjai elkészítésének. A tortát fehér piskótából készítettem süthető Belga csokoládé darabokkal. A…

Submit a Comment