A párizsi krém

Sok olyan torta van amibe főzött csokoládé krémet szeretnénk tenni, itt van egy bevált recept amit simán is használhatunk vagy tovább ízesíthetünk.

Szükséges hozzávalók:

Tejszín 0,2 l

Kristálycukor 0,5 kg

Kakaó 0,2 kg

Margarin 0,25 kg

Elkészítés:

A tejszínt a cukorral felforraljuk, majd hozzá keverjük a kakaóport és a margarin harmadát.

Kihűlés után habosra keverjük a maradék margarinnal.

Ízesíthetjük pl: meggyel, eperrel, olajos magvakkal, karamellel stb.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 hozzászólás

  1. avatar

    Ne haragudj, de ebből sosem lesz párizsi krém. 2 dl tejszínben sosem tudsz úgy feloldani fél kg cukrot, hogy az még 20 dkg kakaóport is felvegyen, és mindehhez 25 dkg vaj szintén aránytalanul kevés. Arról, hogy vaj helyett eleve margarint írsz, inkább nem is nyilatkozom.

    Biztos vagyok benne, hoyg ezt a receptet ebben a formában még nem próbáltad ki. ajánlom hát Tücsök és Bogár párizsi krémjét. Tökéletes.

    További sikeres munkát kívánva:

    Hedvig

  2. avatar

    köszönöm a hozzászólást.

    nyugodtan próbáld ki, de ha eljössz egyszer megmutatom milyen lesz 🙂 hidd el finom.

    üdv

    M

    ja: kb a 90-es évek közepe óta használom ezt a receptet :)ha egy 4csillagos szállodában megfelelt, akkor nekem is jó lesz 🙂

  3. avatar

    Megkövetlek….:) nyers voltam és beképzelt. De miért margarin? Tényleg margarint használnak a 4 csillagos szállodák cukrászai? Hát nem az alapanyagoktól függ minden? Nem a minőségi alapanyag különbözteti meg elsősorban a mesterművet az olcsó pancstól? Ne haragudj, de nagyon margarinellenes vagyok:(

  4. avatar

    Semmi gond.
    Tudod sok féle margarin van. Vannak olyan jó minőségűek, amik vetekednek a vajjal. Állagra más. de természetesen 1-1ben cserélhető vajra. “csak macerásabb a vaj, sok dologra oda kell figyelni”
    Sokszor én is cserélem.
    Egyébként igazad van első a JÓ minőségű alapanyag!
    🙂
    nem haragszom, a legalább van több álláspont is, amiket meg lehet beszélni. 🙂

Trackbacks/Pingbacks

  1. A gitár torta | Csoki és Kávé - [...] A párizsi krém share…

Submit a Comment