Még egy kis bon-bon

Még egy kis bon-bon

A sok szilikonos formában elkészített bon-bon után nekiláttam a polikarbonát formák teszteléséhez.

Ezeknek a formáknak a nagy előnye, hogy a kész bon-bonok sokkal fényesebbek lesznek ezen kívül könnyebben kijönnek a formákból.

Ami viszont a hátrány, hogy nagyon oda kell figyelni a csokoládé előkészítésére.

Az első lépés az eszközök beszerzése után, a csokoládé megfelelő előkészítése. A folyamat lényege, hogy a csokoládéban lévő kristályok megfelelő formára alakuljanak. Ezt úgy érhetjük el, hogy temperáljuk a csokoládét.

Először felmelegítjük 40-45 Celsiusra majd a fel nem olvasztott csokoládéból hozzákeverünk mellyel (hűtjük a csokoládét) beállítjuk 30-32 Celsiusra.

Amint elérjük a megfelelő hőfokot, neki is láthatunk a bon-bonoknak.

Az első lépés a héj készítés:

A héj

A második lépés a töltelék:

A töltelék. Karamell éppen 🙂

A harmadik lépés a talpazás

A kész Bon-Bon:

A kész Bon Bon

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Submit a Comment