Vaníliás kávés cupcake

Vaníliás kávés cupcake

A cupcake mánia egyre jobban begyűrűzik kis hazánkba is, ezért mi is jelentkezünk időnként 1-1 érdekes recepttel.

A mai recept egy vaníliás alapból elkészített mascarponés kávés feltéttel készül. Az alaprecept a joyofbaking.com oldalról van.

.

.

 

A recept:

  • Vaj 0,113 kg (szoba hőmérsékletű legyen )
  • Kristálycukor 0,13 kg
  • Tojás 3db (nagy)
  • Vanília kivonat 1 teáskanál
  • Citrom reszelt héja 1
  • Liszt 0,195 kg
  • Sütőpor 1,5 teáskanál
  • Só 1 csipet
  • Tej 60 ml

A krém:

  • Mascarpone 0,1 kg
  • Vaj 0,1 kg
  • Porcukor 0,15 kg
  • Kávé 0,5 espresso

 

Az elkészítés:

A sütőt kapcsoljuk be 175 fokra.

A muffin formákba tegyünk papír kapszlikat.

A vajat habosítsuk fel a cukorral majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat állandó keverés mellett.

Adjuk hozzá a vanília kivonatot.

Szitáljuk át a lisztet, adjuk hozzá a sütőport, a sót, a citrom héját.

Adagoljuk a vajas keverékhez fokozatosan a lisztes keveréket és a tejet felváltva.

Egy sűrű masszát kell kapjunk.

Adagoljuk habzsákkal vagy kanállal a muffin formákba (2/3 -ig legyenek)

Süssük 17- 20 percig aranysárgára.

vaníliás muffin

a kisült aranysárga vaníliás muffinok pihennek a rácson

 

A krém készítése:

A vajat habosítsuk fel a porcukorral majd adjuk hozzá a mascapronét.

Óvatosan csurgassuk bele a kávét folyamatos keverés mellett.

Könnyű habos krémet kell kapnunk.

 

Kávékrémes cupcake

A kihűlt muffinokra csillagcsöves nyomózsákból spricceljünk rózsákat.

 

Vaníliás kávékémes cupcake

Vaníliás kávékémes cupcake

Jó étvágyat hozzá.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Submit a Comment