Vörös bársony cupcake mascarpone krémmel

Vörös bársony cupcake mascarpone krémmel

Egyre többször hallom, hogy  a vörös bársony piskóta ilyen finom meg olyan finom.

Körbe is néztem a neten, hogy milyen fellelhető formában található valami érdekes recept.

Természetesen kicsit alakítottam rajta, de a muffin recept az majdnem teljesen az itt fellelt recept.

Nézzük is miről hadoválok:

A szükséges hozzávalók:

  • Vaj 0,06 kg (szobahőmérsékleten)
  • Kristálycukor 0,15 kg
  • Tojás 1 nagy
  • Kakaópor 0,01 kg
  • Piros ételfesték 1 kávéskanál (amennyiben folyékony akkor 20ml)
  • Vanília kivonat 1/2 teáskanál
  • Író 0,12 l (elkészíthetjük tejből egy kávéskanál ecet hozzáadásával 10 perc alatt)
  • Liszt 0,15 kg
  • Só 1/2 teáskanál
  • Szódabikarbóna 1/2 teáskanál
  • Ecet 1 + 1/2 teáskanál

A krémhez:

  • Porcukor 0,2 kg
  • Vaj 0,05 kg
  • Mascarpone 0,125 kg

Az elkészítés:

Kapcsoljuk be a sütőt 170 fokra.

A muffin formákba tegyünk papírkapszlikat.

Nagyméretű papírkapszli

A puha vajat a cukorral habosítsuk fel, majd adjuk hozzá a tojást és verjük “habbá”.

Közben a kakaóport a festéket és a vanília kivonatot keverjük össze.

Amikor a vajas rész habos lesz, óvatosan keverjük bele a kakaós mixet. (a keveréknek szép pirosnak kell lennie)

A kakaós keverék a vajas masszában

 

A piros masszarész

Amint ezzel megvagyunk, adjuk hozzá az író felét és keverjük óvatosan tovább, ezután a liszt felét adjuk hozzá keverés közben.

Ismételjük meg az előző műveletet, adjuk hozzá az író másik felét és keverjük óvatosan tovább, ezután a maradék lisztet adjuk hozzá keverés közben.

Az ecetet, szódabikarbónát és a sót is keverjük bele.

A formákba tegyük 2/3-ig majd süssük 20-25 percig. (amikor már nem ragad a közepe, ha egy fogpiszkálót szúrunk bele akkor kész.

A formák 2/3-ig töltve

 

Elkészültek a muffinok

Nyamiiii

A kihűlt cupcake-ek tetejére nyomjuk csillagcsöves zsákból.

Hagyjuk kihűlni, majd jöhet a krém a tetejére.

A krém készítése:

A porcukrot a vajjal keverjük habosra. Adjuk hozzá a mascarponét és habosítsuk tovább.

Amikor eléri a megfelelő habos állagot akkor kész van.

Ez az állag megfelelő

Csillagcsöves zsákból nyomjunk rá krém rózsákat

Díszíthetjük a tetejét még akár eperrel, vagy bármilyen szép gyümölcs vagy csoki szelettel.

Vörös bársony muffin mascarpone krémmel

 

Jó étvágyat.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Trackbacks/Pingbacks

  1. Vörösbársony minitorta macaronnal | Csoki és Kávé - [...] tortácskák alapja a vörös bársony piskóta, amelyből egy 2-3 cm magas lapot kell sütnünk. Amiből kihűlés után 7cm átmérőjű…

Submit a Comment