Eperkrémmel töltött dupla csokis muffin

Eperkrémmel töltött dupla csokis muffin

Megint egy recept, amelyet karácsonyi rendelés csokorban sikerült elkészítenem.

Ennek a muffinnak az a különlegessége, hogy egy rendkívül könnyen elkészíthető, de remek krémes tölteléket tartalmaz.

Lássuk is a receptet.

.

Az eperkrém:

  • Eper 0,075 kg (lehet fagyasztott is)
  • Porcukor  0,04 kg

A tészta:

  • Étcsokoládé 0,04 kg
  • Tejcsokoládé 0,03 kg
  • Vaj 0,06 kg
  • Tej 3 evőkanál
  • Tojás 2 db
  • Porcukor 0,03 kg
  • Liszt 0,01 Kg
  • Kukorica keményítő 0,02 kg

 

Az elkészítés:

A töltelék:

Kezdjük az eperkrémmel, tegyük bele egy mixerbe az epret és a porcukrot, majd jól keverjük össze. Amint szép egynemű lesz, kanalazzuk bele jégkocka tartóba “a forma bármilyen lehet (szív, kocka, kör stb.)”

Tegyük 2 -3 órára a mélyhűtőbe.

Az eper és a porcukor keverés előtt

Az eper és a porcukor keverés előtt

A tészta:

A muffin sütőnkbe tegyünk papír vagy szilikon kapszlikat.

A sütőt kapcsoljuk be 180 fokra.

Szitáljuk át a lisztet és a kukoricakeményítőt, keverjük őket össze.

A csokoládékat vízgőz felett megolvasztjuk a vajjal.

A két féle olvadt csoki vajjal

Habosítsuk fel a tojásokat a porcukorral, majd adjuk hozzá a csokis keveréket.

Ezután a kukoricakeményítős lisztet.

A formákat félig megtöltjük a krémmel.

A félig töltött formákban van az eper

Az eperkockákat a tészta közepére tesszük, majd befedjük a maradék tésztával.

A muffin sütés előtt

A felmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, majd hagyjuk a formákban kihűlni.

Jó étvágyat.

Dupla csokis eperrel töltött muffin

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Submit a Comment