Csokoládé kenyér

Csokoládé kenyér

Karácsonykor a család leadott egy kisebb rendelést, különböző süteményekre. Ez a recept a Régimódi Csokoládék című könyvben található.

Az elkészítése nagyon egyszerű, a tipikusan önts össze mindent egyszerre fajtából.

.

Fontos, hogy a receptet tartsuk be, különben az eredmény nem lesz kifogástalan.

A recept:

  • Kakaópor 0,08 kg
  • Tej 0,2 l
  • Tejszín 0,1 l
  • Tojás 3 db
  • Porcukor 0,35 kg
  • Liszt 0,2 kg
  • Sütőpor fél zacskó
  • Olaj 0,1 l

Amennyiben nem szilikon formát használunk, akkor vaj a forma kikenéséhez.

Az elkészítés:

Melegítsük be a sütőt 180 C-ra.

A tejet, tejszínt és a kakaót összekeverjük, ameddig a kakaó el nem olvad.

A cukrot a tojásokkal habosra keverjük, majd hozzá adjuk a lisztet és a sütőport.

Ezután az olaj és a kakaós tej következik.

A massza a formában várja a sütést

Az elkészült masszát formába öntjük és 45- 55 percig sütjük.

Amennyiben nem vagyunk gyakorlottak a sütésben, akkor úgy tudjuk megállapítani, hogy a sütemény megsült, hogy beleszúrunk egy fogpiszkálót vagy egy kést és ha nem ragad rá semmi akkor megsült.

Kihűlésig hagyjuk a formában

A sütés után a formában hagyjuk kihűlésig.

Jó étvágyat hozzá.

2 szelet elég egy jó reggelihez

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Submit a Comment