Dupla csokis Fudge Brownie

Dupla csokis Fudge Brownie

Rendszeresen kapok recepteket külföldről és van amikor olyan érzésem támad, hogy ezt azonnal el kell készítenem.

Ennél a receptnél is ezt éreztem.

Beszereztem a hozzávalókat.. ami nem volt itthon 🙂 és neki is láttam.

Persze az olyan recepteknél amelyek a tengeren túlról jönnek, mindig számolgatni kell, mert Ők teljesen más rendszerben számolnak.

Na lássunk is neki ennek az egyszerű süteménynek.

A recept:

  • Csokoládé 0,07 kg
  • Vaj 0,11 kg
  • Tojás 3 db
  • Kristálycukor 0,3 kg
  • Őrölt kávé 1 teáskanál
  • Vanília kivonat 1 teáskanál
  • Liszt 0,09 kg
  • Kakaópor 0,03 kg
  • Sütőpor 0,5 teáskanál
  • Étcsokoládé 0,08 kg

Az elkészítés:

Kapcsoljuk be a sütőt 170 fokra. (nem fontos a légkeverés)

Vegyünk elő egy szögletes sütő formát és tegyünk sütőpapírt az aljára.

A vajat és a mellé írt csokoládét olvasszuk fel. (mikróban alacsony fokozaton kb. 1 perc) “vigyázzunk a csokoládé nehogy megégjen!”

A tojást, cukrot, kávét és a vaníliát keverjük össze, kicsit habosítsuk is fel.

A maradék összetevőket (liszt, kakaópor, sütőpor, csokoládé összetörve) keverjük össze.

Brownie setup

A tojásos keverékhez adjuk hozzá az elolvadt csokis vajat , majd óvatosan keverjük bele a száraz részt is.

Egy masszív krémszerű anyagot kell kapnunk.

Tegyük a masszát a sütőpapíros szögletes formába és simítsuk el a tetejét.

A brownie sütés előtt

A 170 fokos sütőben 30 percig kell sütnünk.

Vegyük ki az idő lejártakor, mert különben kiszárad!

Brownie kockák

Kihűlés után felkockázzuk.

Jó étvágyat.

 

ui. legjobb vanília fagyi társaságában fogyasztani.

Brownie vanília fagyival

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Submit a Comment