Epres málnás joghurt torta egy kis csavarral

Epres málnás joghurt torta egy kis csavarral

.

.

.

.

.

Egy régen időszerű ígéretet teljesítettem a napokban. Idén rászántam magam, hogy készítsek egy tortát, akinek még eddig nem sikerült bár jó ideje együtt haladunk előre.

Arra gondoltam, hogy nem lehet egy egyszerű torta, mindenképp kellene bele egy kis csavar is.

Nézzük is meg a receptet:

A piskóta:

  • Tojás 6db
  • Kristálycukor 0,18 kg (lehet fele barna is)
  • Finomliszt 0,13 kg
  • kakaópor 0,05 kg

A krém:

  • Eper 0,2 kg
  • Málna 0,1 kg
  • Tejszín 0,5 l
  • Zselatin lap 1 csomag
  • Porcukor 0,2 kg
  • Natúr joghurt 0,15 l
  • Pudingpor 1 csomag (főzős)
  • Tej 0,4 l

Díszítéshez:

  • Marcipán
  • Szeletelt mandula

Kezdjük a piskóta készítéssel:

Béleljük ki a tortaforma alját papírral.

Szitáljuk le a lisztet és keverjük bele a kakaóport.

Válasszuk szét a tojásokat majd a sárgája részt 1/3-ad rész cukorral habosítsuk fel.

A tojásfehérje habbá verése következik, Cukor nélkül kezdjük, majd amikor úgy látjuk, hogy kemény a hab akkor keverjük bele a maradék cukrot és verjük addig, ameddig a cukor el nem olvad és kemény habot nem kapunk.

A következő lépésben a sárgája részbe tegyünk egy kanál fehérjét és jól keverjük el. Maja a maradékot óvatosan keverjük bele és a lisztes keveréket.

Öntsük a formába és simítsuk el a tetejét.

A piskóta, sütés előtt

170 fokon 25 – 30 perc alatt süssük meg.

Célszerű 1 napot pihentetni.

A krém:

Főzzük meg a pudingot a csomagon található leírás alapján és keverjük bele a a gyümölcsöket. Hagyjuk kihűlni teljesen, majd tegyük a hűtőszekrénybe pár órára, hogy jól kihűljön.

A puding főzés közben

A tortaformát béleljük ki papírral.

A piskótát vágjuk 3 részre vízszintesen és az alapot tegyük a forma aljába.

Áztassuk be a zselatin lapokat HIDEG vízbe ameddig meg nem puhulnak., majd vegyük ki a vízből.

A pudingot keverjük fel adjuk hozzá a joghurtot.

A tejszínt verjük habbá és a végén keverjük bele a porcukrot.

Olvasszuk meg a zselatint.

Adjuk a pudingos keverékhez a zselatint, majd a tejszínt óvatosan keverjük a krémhez.

Egy rész krémet öntsünk a tortaformába, majd adjuk hozzá a 2. piskóta lapot, jöhet rá a következő réteg krém.

A betöltött torta

Erre tegyük a 3. lapot, majd kevés krémet kenjünk a tetejére, hogy sima legyen.

Tegyük éjszakára hűtőszekrénybe, hogy jól megszilárduljon.

A díszítés:

Amint megkötött rendesen a torta, lehúzhatjuk róla a formát.

Egy kevés joghurtot kenjünk a torta szélére, majd tegyük rá a szeletelt mandulát.

Papír nélkül

Nyújtsuk ki a marcipánt 2mm vékonyra és tegyük a torta tetejére.

Egy kis rózsa is került rá

Kb. ennyi…

Jó étvágyat hozzá.

nyami

 

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 hozzászólás

  1. avatar

    Húúúúúúúúúúúúúúú de beleharapnéééék!!!!
    De mint technikai beállítottságú ember (persze, szigorúan csak a megnevezés okozta “shock” alapján) előtte azért foglalnék egy időpontot a fogorvosomnál… (a kis csavar miatt) 🙂

  2. avatar

    ha itthon jársz 🙂

Trackbacks/Pingbacks

  1. tűzoltó csokitorta | Csoki és Kávé - [...] Epres málnás joghurt torta egy kis csavarral share…

Submit a Comment