Fehércsokis áfonyás jeges szuflé

Fehércsokis áfonyás jeges szuflé

.

.

.

.

.

A heti nyertes receptet elkészítettem kicsit megkésve.

Ezt a receptet egy csokis receptekkel foglalkozó könyvsorozatban találtam.

Kezdjük szokásosan a recepttel:

  • Zselatin 3 levél
  • Fehér csokoládé 0,15 kg
  • Tejszín 0,2 l
  • Méz 1 evőkanál
  • Tojás 2 db
  • Porcukor 0,07 kg (szitálva)
  • Mandulapor 1 evőkanál
  • Áfonya 0,15 kg

Az elkészítés:

A fehércsokis keverék a fehérjével

Áztassuk be a zselatint hideg vízbe pár percre (ameddig megpuhul).

Gőz felett olvasszuk meg a fehér csokit, 1 evőkanál tejszínnel majd keverjük bele a mézet is.

Vegyük le a gőzről és keverjük bele a lecsöpögtetett zselatint.

Válasszuk szét a tojásokat, a sárgáját habosítsuk fel 2 kanál porcukorral majd keverjük bele a mandulaport majd a csokoládés keveréket.

Verjük habbá a tojásfehérjéket és óvatosan keverjük a csokoládés masszához.

A tejszínt verjük habbá a maradék porcukorral, ezután keverjük a csokis keverékhez.

Kis puding formákba adagoljunk a formák feléig, majd adjunk hozzájuk a megmosott áfonyákból, tetszés szerint és folytassuk a krém adagolást.

Félig töltve a krémmel és az áfonya

A formákat úgy töltsük meg, hogy fél centi maradjon a tetejétől, majd adjuk a maradék áfonyákat a formáinkba.

Mélyhűtőben megfagyasztjuk.

nyamiiiii

Jó étvágyat.

Gratulálunk a nyertesnek M. Endre.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Trackbacks/Pingbacks

  1. A heti szavazási lista | Csoki és Kávé - [...] Az előző hét nyertese [...]

Submit a Comment