Eperlekváros kávés muffin

Eperlekváros kávés muffin

.

.

.

.

.

Elkészültünk az előző hét nyertes receptjével, ami nem más, mint a Eperlekváros kávés muffin.

A muffinok és a cupcakek világában akkora a változatosság, hogy minden nap jelennek meg új receptkönyvek tele velük.

Lássuk is a múlt heti nyertes receptet.

Az alapanyagok

  • Tojás 2db
  • Kristálycukor 0,18 Kg
  • Tej 0,1 L
  • Liszt 0,28 Kg
  • Szódabikarbóna 1 kávéskanál
  • Sütőpor 1 csomag
  • Vaj 0,08 Kg (puha)
  • Kávé 0,06 L (erős eszpresszó)
  • Eperlekvár kb. 0,2 Kg

 

Előkészületek:

Szitáljuk át a lisztet és adjuk hozzá a szódabikarbónát és a sütőport és keverjük össze.

Tegyünk a muffin formákba papír kapszlikat.

Melegítsük a sütőt 170-180 fokra.

 

Elkészítés:

A tojásokat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a puha vajat és jól habosítsuk fel.

Ezután óvatosan adjuk hozzá a tejet és a kávét. (ne ijedjünk meg, eléggé elfolyik..)

Adjuk hozzá a liszt keveréket.

A kész massza

A kész masszát tegyük kanállal a formákba.

A formák félig töltve a masszával

Minden formát CSAK félig töltsünk meg először.

Amint ezzel megvagyunk tegyünk bele minden formába 1-1 kanál eperlekvárt.

A massza a hozzáadott eperlekvárral

Ezután tegyük a formákba a maradék tésztát.

A plusz massza is a formákban van

Süssük 20-25 percig.

A kisült muffin

Egy kis muffin halom

Jó étvágyat!!

 

A hét nyertese M. Erzsébet Gratulálunk!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ismét egy kis szavazás | Csoki és Kávé - [...] Az előző hét nyertese [...]

Submit a Comment