Epres csoki erdő minitorta

Epres csoki erdő minitorta

Ez a recept egy fekete erdő torta recept átolvasása közben jutott eszembe.

.

.

.

.

Gondoltam van itthon elég tojásfehérje, ki kellene próbálni. Szerencsére elég jól sikerült.

Nézzük is meg , miről lenne szó.

A tészta:

Készítsünk egy habcsók alapot és adjunk hozzá kakaóport.

A recept:

  • Tojásfehérje 5 db
  • Kristálycukor 0,25 kg
  • Ecet 1 kávéskanál (10%-os)
  • Kakaópor 0,05 kg

A tojásfehérjéket habbá verjük és amikor már majdnem eléri a kész (kemény hab) állagot, akkor hozzáadjuk keverés közben a kristálycukrot. Ezzel addig habosítjuk, ameddig a cukor el nem olvad.

Tojásfehérje hab

Ezután hozzáadjuk az ecetet. Majd a kakaóport is belekeverjük.

A kakaó is benne van már

A sütőt állítsuk 100 C -ra. A sütőlemezekre helyezzünk sütőpapírt, amelyekre rajzoljunk segéd köröket. Erre azért van szükség, hogy a massza kenésekor (spriccelésekor) tudjuk, hogy mekkora lapokat szeretnénk készíteni.

Késel vagy habzsákból formázzunk kis korongokat. (5-6 cm átmérővel)

A körök készítése

 

Tegyük a sütőbe és szárítsuk 3-4 órát (100 C-on)

A "megsült" lapok

A töltelék:

Elsőre az epres tölteléket készítsük el, ami nem másból áll mint:

Eper 0,3 kg (lehet mirelit eperből is)

Kristálycukor 0,06 kg

Keményítő 2 kávéskanál

A keményítőt oldjuk fel egy kevés vízben (fél deci elég hozzá)

Turmixoljuk le az epret, majd főzzük fel  a cukorral, amint kész van tegyük félre és keverjük bele a keményítőt.

Forraljuk még 2-3 percet.

Az eperpüré

Hagyjuk kihűlni.

A töltelék másik feléhez csak akkor fogjunk hozzá, mielőtt tálalni szeretnénk a minitortácskákat.

  • Tejszínhab 0,5 l
  • Porcukor 0,1 kg (szitálva)
  • Vanília kivonat 1 kávéskanál
  • Zselatin lap 3 db

Áztassuk be a zselatin lapokat HIDEG vízbe. amint megpuhult, vegyük ki a vízből és olvasszuk fel egy lábasban.

Verjük fel a tejszínt kemény habbá, majd keverjük hozzá a szitált porcukrot, a vaníliát ezután gyorsan keverjük bele a felolvasztott zselatint is.

Az alsó szint

Elkészült az első szint

Megvan a második szint

A tálalás a következő:

Vegyünk egy kakaós minitorta lapot és csillagcsöves habzsákból nyomjunk a szélére körbe a tejszínhabból, a közepére tegyünk egy kiskanál eperpürét, ismételjük meg még egy réteggel.

Ha elkészítettük, érdemes 2-3 órán belül elfogyasztani, mert ellenkező esetben túl megpuhul a talpazat.

Próbáld ki és mond el a véleményed.

Epres csoki erdő minitorta


 

 

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Submit a Comment