Milliomos Linzer

Milliomos Linzer

A második nyertes sütemény a Milliomos Linzer.

Az érdekes elnevezés egy remek süteményt takar.

Természetesen a receptet picit átalakítottam a magam ízlésére.

.

.

Lássunk is hozzá a tésztához.

A recept:

  • Finom liszt 0,45 kg (szitálva)
  • Kristálycukor (aranybarna) 0,115 kg
  • Vaj 0,225 kg (laktózérzékenyeknek margarin)
  • Toffee krém 0,45 kg
  • Csokoládé 0,25 kg

Először is a sütőt állítsuk 180 C-ra, tegyünk sütőpapírt a tepsink aljára.

Keverjük össze az átszitált lisztet a cukorral és a puha vajjal. Én mixerrel készítettem, de lehet kézzel is.

A tészta keverék

Amikor összeáll, akkor simítsuk el kézzel a tepsink alján egyenletesen.

Kisimítva, megszúrkálva

Sütés előtt szurkáljuk meg villával, nehogy felhólyagosodjon.

30-35 percig süssük, ameddig aranysárga nem lesz.

Sütés után

A Toffee krém, van aki imádja van aki utálja ez nem más mint a karamell krém.

A recept:

Egy tejforraló nyeles edénybe öntsünk egy marék cukrot és dobjunk bele egy darab vajat (laktózérzékenyek margarint) tegyünk hozzá egy kevés tejszínt (laktózérzékenyek természetesen laktózmenteset!) majd kezdjük el melegíteni.

A vaj és a cukor

Egy fakanállal kevergessük meg időnként.

Már a tejszín is benne van

Amint felforr, vegyük kisebbre a lángot alatta és gyöngyöztessük, adjunk hozzá még egy kevés tejszínt (ki -ki milyet) és a végén egy világosbarna krémszerű anyagot kell kapnunk.

Forraljuk, ameddig a kívánt színt el nem érjük

Kihűlés közben folyamatosan be fog sűrűsödni! Amikor már csak langyos, öntsük a kisült tésztánk tetejére és simítsuk el.

És a tésztára rákerül a toffe krém

Hagyjuk 1 napot pihenni hűvös helyen.

A csokiráccsal

Olvasszuk fel a csokoládét és díszítőzacskóból dekoráljuk ki vele a süteményünket. (fontos, hogy a csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel, de vigyázzunk rá, hogy olvadás közben ne kerüljön víz a csokoládéba!!)

Milliomos linzer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Trackbacks/Pingbacks

  1. csokoládé | Csoki és Kávé - [...] Az előző hét nyertese [...]

Submit a Comment