Mandulás kakaós kuglóf

Mandulás kakaós kuglóf

Nagyon régen készítettem már kelt kuglófot, úgy éreztem itt az idő.

Lássuk mi lett belőle.

.

.

.

A recept:

  • Liszt 0, 50 kg
  • Vaj 0,10 kg (laktózmentesen margarin ) olvasztva
  • Porcukor 0,09 kg
  • Élesztő 0,03 kg
  • Tojássárgája 3 db
  • Tej 0,3 l (laktózmentes)
  • Só 1 csipet
  • Vanília paszta 0,5 kávéskanál
  • Kakaó 0,05 kg
  • Szeletelt Mandula 0,05 kg

Az élesztőt a langyos tej felét és egy kevés porcukrot egy tálba helyezünk és meleg helyen felfuttatjuk.

Az összes alapanyag kivétel a kovász

A többi hozzávalót egy tálban összekeverjük. Dagasszuk 4-5 percig.

Amint kész vagyunk a dagasztással, szórjunk egy kevés lisztet a tetejére, folpackkal fedjük le és tegyük meleg helyre.

A megdagasztott kuglóf a kelesztésre vár

Várjuk meg ameddig kétszeresére nő.

Kelesztés után

A megkelt tésztát osszuk két részre. Az egyik rész a mandulás a másik rész a kakaós lesz.

A mandulás rész

Kézzel gyúrjuk a tészta egyik felébe a durvára összevágott hámozott mandulát a másik felébe a kakaóport.

A kakaós rész

A kakaós részből nyújtsunk egy “kígyót” és ismételjük meg ezt a munkafolyamatot a mandulás résszel is.

Fektessük egymás mellé a két rudat és fonjuk össze őket.

A csavart tészta a szilikon formában a 2. kelesztésre vár

Tegyük a szilikon forma aljába (ne legyen a felénél több a formában)

Kelesszük meg (ez legalább fél óra meleg helyen)

A megkelt kuglóf sütés előtt

200 Celsius fokos sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük. Az első 10 perc elteltével vegyük le a sütő hőfokát 180 C -ra.

A kisült kuglóf még a szilikon formában

Rácson hagyjuk kihűlni.

Könnyen kijön a formából, nem kell kikenni sem a formát semmivel

Vajjal, margarinnal, porcukorral vagy akár dzsemmel is fogyaszthatjuk.

Közelről

Egy szelet kakaós kuglóf

Jó étvágyat!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 hozzászólás

  1. avatar

    Köszi a receptet, húsvét közeledtével biztosan hasznos lesz.
    Én is kipróbálom 🙂

  2. avatar

    remélem be is számolsz majd róla 🙂

Submit a Comment