Gondoltam egyet, maradt a Macaron töltelékéből egy kevés. Mivel spórolunk elgondolkoztam mit lehetne kezdeni a krémmel.

Az összetevők és az arányok nagyon hasonlítanak a Trüffelére, na nekem sem kellett több rajta…

Aki nem olvasta el a Macaronnál a receptet csak neki 😉 :

  • Tejszín kb. 2dl
  • Fehércsoki 2 tábla (én a lilát használtam)
  • Vörös áfonya lekvár 5-10 dkg (attól függ, mennyire intenzív az íze)

A tejszínt felforraljuk, majd a tűzről levéve belekeverjük a lekvárt és az összetört csokit. Keverjük óvatosan ameddig csomómentes nem lesz.

Tegyük félre kihűlésig.

A fehércsokit bármilyen jó minőségű (ét)csokoládéval helyettesíthetjük.

Vegyünk elő egy kávéskanalat, vagy karalábévájót ( 1- 1,5 cm-est), forróvizet egy pohárba (ebbe fogjuk minden golyó után leöblíteni a kanalat)

3 féle borítást álmodtam meg ehhez a Trüffelhez, őrölt mogyoró, kókuszreszelék, kakaópor.

A kis golyókat beletesszük a borító anyagokba és meghempergetjük őket.

Trüffel készítés közben

Ezután tálra tesszük őket és jól lehűtjük.

Fehércsokis vörösáfonyás Trüffel

Amint kifagyott fogyasztható.

Eltarthatóság 3-4 nap a tejszíntől függ. Amennyiben tartós tejszínnel dolgoztunk akkor lehet 1 hét is bár nem lesz annyi ideje 🙂