Gondoltam egyet, maradt a Macaron töltelékéből egy kevés. Mivel spórolunk elgondolkoztam mit lehetne kezdeni a krémmel.
Az összetevők és az arányok nagyon hasonlítanak a Trüffelére, na nekem sem kellett több rajta…
Aki nem olvasta el a Macaronnál a receptet csak neki 😉 :
- Tejszín kb. 2dl
- Fehércsoki 2 tábla (én a lilát használtam)
- Vörös áfonya lekvár 5-10 dkg (attól függ, mennyire intenzív az íze)
A tejszínt felforraljuk, majd a tűzről levéve belekeverjük a lekvárt és az összetört csokit. Keverjük óvatosan ameddig csomómentes nem lesz.
Tegyük félre kihűlésig.
A fehércsokit bármilyen jó minőségű (ét)csokoládéval helyettesíthetjük.
Vegyünk elő egy kávéskanalat, vagy karalábévájót ( 1- 1,5 cm-est), forróvizet egy pohárba (ebbe fogjuk minden golyó után leöblíteni a kanalat)
3 féle borítást álmodtam meg ehhez a Trüffelhez, őrölt mogyoró, kókuszreszelék, kakaópor.
A kis golyókat beletesszük a borító anyagokba és meghempergetjük őket.
Ezután tálra tesszük őket és jól lehűtjük.
Amint kifagyott fogyasztható.
Eltarthatóság 3-4 nap a tejszíntől függ. Amennyiben tartós tejszínnel dolgoztunk akkor lehet 1 hét is bár nem lesz annyi ideje 🙂
Kedves Marci!
Gyöngy Enikő vagyok, nem tudom letölteni a letölthető anyagokat a honlapról, hiába jelentkeztem be. Változott a honlapon valami, vagy csak technikai hiba?
Üdvözöl: Enikő (Debrecen)
Kedves Enikő, nem változott semmi, minden beállítás ugyanaz.
caps lock nincs benyomva?
ha továbbra sem megy akkor elküldöm e-mailen 🙂
üdv
M