Fehér csokis vörösáfonyás macaron

Fehér csokis vörösáfonyás macaron

Karácsony környékén süti dömping van mindenhol. Nálunk sincs ez másképp. Minden ismerős süt ezerféle csodálatos vagy “nem” sütit, amit végigkóstolunk.

Tegnap volt a napja, amikor a Baráti társaságunk szokásos karácsonyi összejövetele volt. Andrea több mint 10 éve szervezi ezt a party-t vannak olyan tagok akik mindegyiken ott voltak! Beszélgettünk a Macaronokról ezért gondoltam meglepem egy kis adaggal :)

A választásom egy natúr színű és festékmentes töltelékkel ellátott darabra esett.

A recept a már jó bevált:

  • Tojásfehérje 3db
  • Porcukor 20 dkg
  • Kristálycukor 5 dkg
  • Finomra őrölt mandula 11 dkg

A mandulát érdemes hámozott mandulából darálni a porcukorral.

A tojásfehérjét habbá kell verni a kristálycukorral. Ezután bele kell keverni a mandulás porcukor keveréket. Érdemes kicsit lekeverni, de nem túl!

A Macaronok a sütőben pihennek

A sütőpapírra 2-2,5 cm átmérőjű korongokat spriccelünk habzsákból. Én általában 6-os vagy 8-as sima csövet használok. Sajnos a sima zacskó sarka levágva nekem nem jön be.

Aki nem biztos a szemmértékében előre be is rajzolhatja a köröket a sütőpapír egyik oldalára filctollal, majd megfordítva oda spriccelheti a macaron héjakat.

Ezután 40 perc pihentetés következik. Várjuk meg amíg a tészta felülete nem fog hozzáragadni az ujjunkhoz.

150 Celsiusokon 11-12 percig sütjük. Fontos: egyszerre csak 1 sütőlemezt a sütő közepén!

Sütés után a lemezen hagyjuk kihűlni.

Jöhet a krém:

  • Tejszín kb. 2dl
  • Fehércsoki 2 tábla (én a lilát használtam)
  • Vörös áfonya lekvár 5-10 dkg (attól függ, mennyire intenzív az íze)

A tejszínt felforraljuk, majd a tűzről levéve belekeverjük a lekvárt és az összetört csokit. Keverjük óvatosan ameddig csomómentes nem lesz.

Tegyük félre kihűlésig. Kb. fél óra múlva már az állaga megváltozik és egy sűrű puding szerű krém lesz belőle. Ekkor kell összeragasztanunk vele a Macaronokat.

Használhatunk habzsákot is, én kiskanállal szoktam egyesével.

A kész Macaronok

Az elkészült Macaronok másnap a legfinomabbak.

Ez a pakk amit készítettem nem tartott  5 percig a csapatnak. (6 fő ) ;)

szólj hozzá… Te milyen ízűt kóstoltál vagy kóstolnál?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tweets that mention Macaron, csokoládé, vörösáfonya recept | Csoki és Kávé -- Topsy.com - [...] This post was mentioned on Twitter by , Jozsef Vasmatics. Jozsef Vasmatics said: http://ow.ly/3vIzb #Fehércsoki, #Macaron, #Vörösáfonya nyamiiiiii [...]
Add Comment Register



Submit a Comment