Csokoládés Scones

Csokoládés Scones

Amikor Angliában dolgoztam volt egy kedvenc süteményem, a Scones a probléma itthon az volt vele, hogy a család egy része nem szereti a mazsolát. A sima Sconesnak pedig az egy fontos része. Pár napja szörfözgettem a neten csokis recepteket kutatva és láss csodát elém jött egy csokis scones recept, elhatároztam, hogy kipróbálom.

Az elkészítés egyszerű és a sütés is. Ez egy olyan recept, amit a kezdők is biztonsággal el tudnak készíteni.

Lássuk a receptet:

  • Liszt 24,5 dkg
  • Kristálycukor 10 dkg
  • Szódabikarbóna 1 tasak
  • Só 1 csipet
  • Vaj 7,5 dkg
  • Csokoládé 10 dkg (több féle durvára vágva)
  • Tojás 1
  • Tejszín 160 ml
  • Vanília kivonat 1 kávéskanál (vagy 1 zacskó vaníliás cukor)

A száraz anyagok

A tojást, tejszínt és a vaníliát összekeverjük egy tálban. A többi összetevőt egy nagyobb edényben kezdjük összekeverni. Majd hozzáadjuk a folyadékot.

A scones massza

Lágy masszát kell kapnunk. (olyan mintha egy kicsit puha kenyér tésztát tapintanánk)

Lisztezett asztalon kinyújtjuk másfél centi vastagságúra. Sima szélű kiszúróval kiszaggatjuk.

A Scones szaggatása

Sones-ok a sütőlemezen

190 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

Kész a Scones

Fogyaszthatjuk csak simán vagy bármilyen savanykás lekvárral (eper, szilva, sárgabarack). Angliában Creme Fresh-el eszik leginkább.

A Creme Fresh egy nagyon magas zsírtartalmú tejszín enyhe citromos ízzel.

Próbáld ki 😉 és mond el hogy ízlett!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Submit a Comment