Az igazi forró Csoki

Az igazi forró Csoki

Amint bejött a hideg idő, mindenkiben előjön a “forró csoki” hangulat, itthon mi sem vagyunk különbek.

Elkezdtem kutakodni a neten, hogy valami finomságot készíthessek. Elég már a sima forró kakaóból, amúgy is hidegen szeretem. Tavaly télen a bécsi vásáron megtapasztaltuk a CSOKI-ból készült igazi forró csoki élményt. El kell mondjam, annak aki még nem élt át ilyet, valami frenetikus. Na nem szaporítom a szót… jöjjön inkább a recept.

Forró csoki:

Készítsünk elő több féle jó minőségű csokoládét. Ne étbevonót!!

  • Tejet
  • Tejszínt
  • Narancshéjat
  • Fahéjat
  • Mézet vagy cukrot

Az arányok kb.

1 egység csoki

2 egység tej

0,3 egység tejszín

a többi ízesítés gyanánt.

Elkészítés:

A tejet és a tejszínt egy edényben kezdjük el forralni, amint felforrt, vegyük le a tűzről és keverjük bele az összetört csokoládét, cukrot, fahéjat és a reszelt narancshéjat. Folyamatosan kevergessük, ameddig teljesen el nem olvad.

Elkészült a mű. Tejszínhabbal díszíthetjük.

Forró Csoki

Fokozhatjuk az élményt például Kossuth Kiflivel: (gyermek korom kedvence)

Recept:

  • Vaj 0,2 kg
  • Porcukor 0,2 kg
  • Liszt 0,18 kg
  • Dió 0,1 kg
  • Sütőpor
  • Tojás 4 db
  • Reszelt citromhéj

Keverjük habosra a vajat  a porcukorral. Amikor szépen kivilágosodott és felhabosodott adjuk hozzá a tojássárgákat “egyesével” majd a citromhéjat. Egy tiszta tálban habbá verjük a fehérjéket.

Amint megvagyunk ezzel jöhet az összeállítás: A Sárga keverékbe szitáljuk bele a lisztet és a sütőport. Majd óvatosan keverjük bele a fehérje habot is.

Közepes nagyságú kivajazott és lisztezett tepsibe 1cm magasra szétkenjük. A durvára tört diót egyenletesen a tetejére szórjuk.

170 fokon 20-25 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

Kerek szaggatóval félholdakat szaggatunk belőle.

Kossuth kifli és Forró Csoki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Submit a Comment