Macaron 2.0

Macaron 2.0

Nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy nem tökéletes a Macaron amit készítettem…. elvégre is cukrász vagyok vagy mi a szösz, nehogy már kifogjon rajtam egy “egyszerű” Macaron 😉

Elmentem egy cukrászdába, hogy megnézzem magamnak a híres Macaron-t, “lehet, ezzel kellett volna kezdeni” és rájöttem, hogy az én előző Macaronjaim sokkal nagyobbak voltak. Elkezdtem gondolkodni, hogy mi lehetett a fő probléma az előzőkkel.

Gondoltam az új verziónál a méretre is nagyon odafigyelek. Természetesen a recepten nem változtattam, mert az előző jónak bizonyult. Boti kérte, hogy az új piros színű legyen, ezért ezt a színt választottuk most.

A Macaron receptekben , amiket olvastam mindenhol a fehérje előkészítése volt a sarkalatos probléma. Több receptben szerepel a 2-3 nap pihentetés, mikrózás stb. Én most csak annyit tettem, hogy a hűtőből kivettem a tojásokat reggel és estig (amikor elkezdtem feldolgozni) a konyhapulton hagytam őket.

Macaron szárad sütés előtt

A szárítási idő 40 perc volt sütés előtt. A sütési hőfokra is nagyon odafigyeltem most, nem úgy mint ezelőtt. 150 fokon sütöttem őket, minden sütőlemezt külön külön! Már a 4-5 perc után látszott, hogy sokkal jobban sikerülnek, mint az előző Macaron változatok. 12 perc elteltével kivettem a sütőből, a látvány csodálatos volt. Teljesen olyanok voltak, mint a neten található fotókon és amit a cukrászdában láttam.

Macaron töltésre várva

A sütés után vártam 10 percet és utána szedtem le a lemezről a Macaronokat. Amikor mind a 3 lemez elkészült, nekiláttam a tölteléknek. (este tíz volt már 🙂 )

Egy hasonló krémet készítettem , mint az előző csak a csokoládét változtattam és az ízesítést. 3 féle csokoládét használtam (1/3 -1/3 -ad arányban) 2 féle fekete csokoládét és egy fehéret. Narancshéjat is reszeltem bele.

Recept:

 • csokoládé 150 gram
 • tejszín 150 gram
 • narancshéj reszelve 1 narancs

Felforraljuk a tejszínt majd a tűzről levéve belekeverjük az összetört csokoládét és a narancshéj reszeléket.

A töltés:

Amint a krém kihűlt elkezd besűrűsödni. fogunk 1 Macaron felet és ráhelyezünk kiskanállal egy kis krémet, majd egy másik Macaron felet helyezünk rá óvatosan.

Éjszakára hideg helyre vagy hűtőbe helyezzük. Másnaptól fogyasztható.

Macaron betöltve

Macaron

Jó étvágyat.

Szólj hozzá ha van véleményed 😉

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 hozzászólás

 1. avatar

  “Macaron.kettő.pont.nulla”
  A hiperaktív-, kreatív informatikus cukrász! 😀

  Ha olyan “Marcisan” szeretnék hozzászólni, akkor azt írnán “Nem is értem!” Nem is értem honnan szedted azt, hogy az előző NEM volt TÖKÉLETES!!!!
  Hát akkor, most elmondanám kedves Szösz, hogy az a Macaron magában hordozta a tökéletesség minden ismérvét! De hajlandó lennék (persze csak nagy duzzogva) összehasonlító elemzés alá vetni Macaron emlékeimet, a jelenlegi-, megszínesedett kísérleti csúcstermékkel.
  :))

 2. avatar

  Köszönöm 😉

  Tudod én nem mondhatom a saját termékemre , hogy tökéletes.. 🙂

  Meglátom mit tehetek…

 3. avatar

  Nagyon jól néz ki, hirtelen az jutott eszembe, hogy fehér pöttyökkel kis “bolondgombákat” lehetne csinálni belőlük. 🙂

 4. avatar

  az 5let jó 😉 bár ahhoz túl édes lenne 😛

 5. avatar

  Szeretném megkérdezni, hogy milyen festékkel készült ?

 6. avatar

  por állagú ételfestékkel készült, a folyékony nem jó ehhez.

 7. avatar

  Szia!

  Ma készítettem (volna) macaront,de nem sikerült.Nem a te recepted alapján készült,csak most tévedtem ide.De hátha tudsz segíteni!Először is te mennyi ételfestéket használtál,Én Szilas ételfestéket,zöldet használtam, gondoltam beleöntöm apránként az egészet hagy legyen szép színes.A hab is jó volt állagra,a mandulalisztet apránként szitáltam a habba és hogy ne törjön csak lazán forgattam bele.A tojások viszont nekem nem álltak egész nap szobahőmérsékleten-biztos ez volt a baj,de a receptben ami alapján elindultam erről nem volt szó.Amikor a sütőlemezre tettem kezdett szétfolyni,sütés közben pedig hát katasztrófa,ki kellett dobnom az összeset:(
  A tojás hőmérsékletével vagy az ételfesték mennyiségével lehetett a baj,esetleg mindkettő?
  Válaszodat előre is köszönöm!

 8. avatar

  Szerintem az első hiba lehetett a folyékony ételfesték. (ilyenkor picit több mandulaliszt kell bele)
  A második gond lehet a tojás, de az kevésbé befolyásoló szerintem.
  És lehet az is a hiba, hogy picit túlkeverted a legvégén.

  Ne csüggedj, nekem is az első 2-3 kb. ilyen lett, ahogy leírtad 🙂

Trackbacks/Pingbacks

 1. Tweets that mention Macaron | Csoki és Kávé -- Topsy.com - [...] This post was mentioned on Twitter by Jozsef Vasmatics, Jozsef Vasmatics. Jozsef Vasmatics said: http://ow.ly/3k90g Nice #macaron -s. Check…
 2. Macaron, csokoládé, vörösáfonya recept | Csoki és Kávé - [...] recept a már jó [...]
 3. macaron pillangó csokoládés ganacheal | Csoki és Kávé - [...] tudják rólam, hogy hogyan viszonyulok a macaronhoz, amióta hallottam róla. Eljött az idő amikor egy nagy feladatot kaptam Balázstól.…

Submit a Comment