Nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy nem tökéletes a Macaron amit készítettem…. elvégre is cukrász vagyok vagy mi a szösz, nehogy már kifogjon rajtam egy “egyszerű” Macaron 😉

Elmentem egy cukrászdába, hogy megnézzem magamnak a híres Macaron-t, “lehet, ezzel kellett volna kezdeni” és rájöttem, hogy az én előző Macaronjaim sokkal nagyobbak voltak. Elkezdtem gondolkodni, hogy mi lehetett a fő probléma az előzőkkel.

Gondoltam az új verziónál a méretre is nagyon odafigyelek. Természetesen a recepten nem változtattam, mert az előző jónak bizonyult. Boti kérte, hogy az új piros színű legyen, ezért ezt a színt választottuk most.

A Macaron receptekben , amiket olvastam mindenhol a fehérje előkészítése volt a sarkalatos probléma. Több receptben szerepel a 2-3 nap pihentetés, mikrózás stb. Én most csak annyit tettem, hogy a hűtőből kivettem a tojásokat reggel és estig (amikor elkezdtem feldolgozni) a konyhapulton hagytam őket.

Macaron szárad sütés előtt

A szárítási idő 40 perc volt sütés előtt. A sütési hőfokra is nagyon odafigyeltem most, nem úgy mint ezelőtt. 150 fokon sütöttem őket, minden sütőlemezt külön külön! Már a 4-5 perc után látszott, hogy sokkal jobban sikerülnek, mint az előző Macaron változatok. 12 perc elteltével kivettem a sütőből, a látvány csodálatos volt. Teljesen olyanok voltak, mint a neten található fotókon és amit a cukrászdában láttam.

Macaron töltésre várva

A sütés után vártam 10 percet és utána szedtem le a lemezről a Macaronokat. Amikor mind a 3 lemez elkészült, nekiláttam a tölteléknek. (este tíz volt már 🙂 )

Egy hasonló krémet készítettem , mint az előző csak a csokoládét változtattam és az ízesítést. 3 féle csokoládét használtam (1/3 -1/3 -ad arányban) 2 féle fekete csokoládét és egy fehéret. Narancshéjat is reszeltem bele.

Recept:

  • csokoládé 150 gram
  • tejszín 150 gram
  • narancshéj reszelve 1 narancs

Felforraljuk a tejszínt majd a tűzről levéve belekeverjük az összetört csokoládét és a narancshéj reszeléket.

A töltés:

Amint a krém kihűlt elkezd besűrűsödni. fogunk 1 Macaron felet és ráhelyezünk kiskanállal egy kis krémet, majd egy másik Macaron felet helyezünk rá óvatosan.

Éjszakára hideg helyre vagy hűtőbe helyezzük. Másnaptól fogyasztható.

Macaron betöltve

Macaron

Jó étvágyat.

Szólj hozzá ha van véleményed 😉