Nekiugrottam egy kis nyalánkságnak.

Ez az a sütemény, ami tényleg 20 perc alatt elkészül.

Elsőre a recept:

  • Mascarpone 0,25kg
  • Tojás 3db
  • Kristálycukor 3 evőkanál
  • Kávé 2dl
  • Vaníliás cukor 1 csomag
  • Babapiskóta 1 csomag
  • Rum, mandulaaroma ízlés szerint

Elkészítés:

A tojásokat külön választjuk.

A sárgáját beletesszük egy habüstbe 2 kanál cukorral, vaníliás cukorral. Habosítjuk habverővel, amikor elolvadt benne a cukor hozzáadjuk a mascarpone-t és egy kevés rumot.

Jól kihabosítjuk.

A tojásfehérjét habbá verjük 1 kanál cukorral.

Ezután óvatosan a mascarpone krémbe keverjük. (vigyázzunk ne törjük össze nagyon)

Összeállítás:

A kávéba mártjuk a babapiskótákat (egyesével) és belehelyezzük az edénybe vagy pohárba. Rétegezzük a krémmel.

Finoman dekoráljuk, nem kell túlzásba esni.

Íme 2 friss tálalási ötlet.

Próbáld ki és mond el a véleményed!

Szólj hozzá 😉