Elkezdtem körbenézni a neten, mert megtetszett ez a színes érdekesség. Az tűnt fel leginkább, hogy mindenhol arról írnak itthon és külföldön egyaránt, hogy milyen nehéz elkészíteni és milyen nagy odafigyelést igényel.

Persze nem hittem el. “én aki évek óta tevékenykedem ebben a szakmában, nekem nem lesz gond, csípőből kirázom”

Hát nem így lett 😀

Utána olvastam rengeteg weboldalon. Elhatároztam, hogy a Chili és Vanília oldalon található Macaron receptet fogom először megpróbálni. Előkészítettem mindent, hagytam a fehérjéket 2 napig pihenni.

Eljött a pillanat, amikor nekiláttam. Pikk -pakk összedobtam a tésztát, már száradtak is a lemezeken lévő sütőpapírokon.

Betettem az adott hőfokra a sütőbe… nem kellett volna.

Éreztem én, hogy túl meleg lesz, de bíztam a receptben (sajna a sütőm hőmérője vagy valami más átvert). Az egyik szalonnás maradt a másiknak az alja megégett.

Na sebaj… gondoltam ez nem fog ki rajtam.

Ma nekiálltam egy új Macaron receptnek, amit innen a Chocoparis.com oldalról néztem. De nem bíztam már a sütőmben és 140-150 fok körül sütöttem az ajánlott 160 helyett.

Az érdekesség a két recept között, hogy a másodiknak az állaga, sokkal masszívabb volt már az elején is.

Sokkal jobb eredményt értem el, mint tegnap. A 2. lemeznél feljebb vettem a sütőt 160 fokra, bár most már úgy érzem, hogy 130-140 körül kellene sütni.

Az eredménnyel nem vagyok még tökéletesen elégedett, de már jó úton járok.  Sajnos a felülete nem elég sima, hanem megrepedezett kicsit és az oldala pedig túl sima.

A következő sokkal jobb lesz, már érzem.

A vicc az egészben csak annyi, hogy nem biztos, hogy a hosszú évek tapasztalata elég a Macaronhoz, hogy elsőre összejöjjön tökéletesen.

Szerintem fogok konzultálni valami szaktekintéllyel ezzel kapcsolatban.

És íme az eredmény:

Lesz pár szerencsés aki megkóstolhatja 😉

folytatjuk…..