A kedvenc kávém

A kedvenc kávém

Gondolatindítónak szánom ezt a “receptet”.

Ez az a kávé amit itthon minden nap (többször is) elkészítek magamnak.

Első lépésként amikor már felmelegedett a kávéfőző előveszek egy nagy bögrét.

Beleteszek 2 teáskanál kakaóport (ha cukrozottat használunk, akkor nem szükséges cukor mellé)

A kakaópor a bögrében

Majd lefőzök bele egy adag eszpresszót.

Nekiállok a tej felgőzölésének.  Több embertől hallottam már, hogy Ő nem tudja a tejet felhabosítani megfelelő módon. Megosztok veletek 1-2 titkot, hogy mi az a pár dolog, amire oda kell figyelni, ha tejhabot szeretnénk készíteni.

A tej a felgőzölés elején

2 perccel később a felgőzölt tej

A fontos dolgok:

  • minimum 2,8%-os zsírtartalmú tejet használjunk
  • hideg (hűtőből kivett) tejjel kezdjünk
  • a gőzölés megkezdésekor víz fog először távozni a gőzölő szárból, azt ne engedjük bele a tejbe
  • a habosítást úgy végezzük, hogy a habosító szár vége a tej felületén legyen!
  • óvatosan mozgassuk a tejben a habosítószárat fel -le és körbe is.

Amikor elértük a kívánt állagot, akkor zárjuk le a gőzt és utána vegyük csak ki a tejből a szárat, majd óvatosan öntsük rá a kakaós kávéra.

A csokis habos capuccino

Remélem elnyerte a tetszéseteket.

Próbáljátok ki, érdemes.

Neked milyen a kedvenc kávéd?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tweets that mention capuccino | Csoki és Kávé -- Topsy.com - [...] This post was mentioned on Twitter by Jozsef Vasmatics and Jozsef Vasmatics, Jozsef Vasmatics. Jozsef Vasmatics said: http://ow.ly/35sVy A…

Submit a Comment