Íme az első recept ezen a blogon, amit a híres James Martin alapreceptjéből fejlesztettem tovább.

A Biscotti egy olasz sütemény ami nagyon közkedvelt kávékhoz, capuccinohoz.

Amikor a TV-ben megláttam ezt a receptet, amint a híres szakács készíti, egyből beugrott, hogy ezt tovább kell fejleszteni, valami csokis finomsággá.

Az elkészítése nagyon egyszerű, legalább is a gyúrás része.

Vágjunk is bele:

Kapcsoljuk be a sütőt és állítsuk 180 fokra.

Kezdjük a recepttel:

0,25 kg Kristálycukor (lehet barna is fele – fele)

0,25 kg sima liszt

1 kanál sütőpor (fél zacskó)

0,3 kg olajos mag (mandula és csoki <2/3 – 1/3>)

3 tojás (közepes méret)

Az elkészítés:

Minden hozzávalót egy tálba teszünk és lágy tésztát gyúrunk belőle.

Ezután kiveszünk belőle kb. a felét és sok liszten kézzel hengert formázunk belőle.

A kész hengert szilikonos sütőlemezre helyezzük.

Megismételjük ezt a henger készítést.

Amint a tészta a sütőlemezre került, helyezzük be a sütőbe, ami eddig fel is melegedett 180 fokra.

20-25 percig süssük.

Vegyük kis a sütőből és pihentessük 10 percet!

A sütőt állítsuk 140 fokra!

Szeleteljük fel 1-2 centis csíkokra.

Tegyük vissza a  sütőlemezre elfektetve a kis csíkokat.

140 fokon 10 percig szárítsuk az egyik oldalát.

A sütőből kivéve fordítsuk át a másik oldalukra a kis csíkjainkat és tegyük vissza a sütőbe még 10 -15 percre 140 fokon.

El is készült a süteményünk.

Kihűlés után beletehetjük egy süteményes dobozba és 1-2 hónapig is eltartható lesz.

kb. 25-30 db lesz belőle…

Próbáljátok ki.

Elkészítési idő: kb. 1 óra

Fontos infó: olyan csokit válassz a süteményhez, ami jó minőségű és bírja a sütést.

Remélem tetszett…